Az üzlet átmenetileg zárva van. A könyvek interneten megrendelhetőek.

A könyveket jelenleg  csak on-line tudja megvásárolni. Postázási lehetőséggel.
  

A grafikai sokszorosító eljárások / a litográfia / Magyar vonatkozású külföldi kőrajzok / magyarországi kőnyomdászok és kőrajzolók / Pest-Budát ábrázoló kőrajzok jegyzéke
Jellemzők
Cikkszám:
34907
Szerző: Nagy Zoltán
Illusztrátor: Jeges Ernő borítójával
Kiadás helye, éve: Budapest, 1934
Kiadó: Mérnökök Ny.
Kötés: kiadói papír
Oldalszám: 135
Állapot: 

Dedikált: Alföldi András Professzor Úr Őfőméltóságának alázatos tisztelettel.
Alföldi András régészprofesszor, ókortörténész. Behatóan foglalkozott epigráfiával és numizmatikával is. Legfőképpen a császárkori Pannóniára specializálódott, de érintette a hunok és az avarok hagyatékát is.
A budapesti Pázmány Péter Tudományegyetem Művészettörténeti és Keresztényrégészeti Intézetében készült doktori értekezés.
A grafika szó jelentésének köre azonban ma már csak a rajznak vagy festménynek mechanikai, vagy kémiai úton, nyomólemezekkel történő sokszorosítására korlátozódott. A mai szóhasználat szerint tehát a grafika lényegéihez hozzátartozik a nyomtatás útján való sokszorosítás, míg valamely eredeti művészi alkotásnak kézzel történő, újabb példányban való előállítását másolatnak nevezzük. Aszerint, hogy a nyomólemezt maga a művész készíti vagy más szakember hozza létre valamely eredeti mű után, beszélünk eredeti és reproduktív grafikáról.
(14994)

Ár:8 000 Ft